A grapefruitmag-kivonat az állatoknak is segít

819
HOZZÁSZÓLÁS:

A grapefruitmag-kivonat alkalmazási lehetőségei nem csak az embergyógyászatban adottak. Az állatok is profitálnak ebből a nagyhatású, ártalmatlan, kórokozó-ellenes szerből.grape2

Hogyan alkalmazható állatok esetében a grapefruitmag-kivonat?

Dániában a biogazdák kiváló eredménnyel alkalmazzák a kivonatot az állattartásban. A sertések és szarvasmarhák nagyüzemi tenyésztésében, valamint lóistállókban a takarmányhoz vagy ivóvízhez kevert grapefruitmag-kivonat drasztikusan csökkentette a megbetegedéseket és az elhullást.

A baromfitenyésztésben is bevált, minimálisra csökkent a „selejt”. Egy dán farmer arról számolt be, hogy a grapefruitmag-kivonat használata előtt, a farmján született 30 malacból csak 16 maradt életben. A többi PRRS-betegségben elpusztult (Porcine Reproduktive Respiratory Syndrome – a sertéseknél előforduló légzőrendszeri betegség-együttes). Az állatorvosok nem tudtak segíteni. Miután a farmer a kivonatot használni kezdte, alig pusztult el malac.

Egy másik farmernek azt tanácsolták, hogy emlőgyulladásban szenvedő teheneit vágja le. A grapefruitmag-kivonat segítségével az emlőgyulladás egy éjszaka alatt meggyógyult és a tehenek ismét megfelelő mennyiségű tejet adtak.

Az állatok körében való alkalmazásra vonatkozóan egy másik megtörtént esetet Peruból jelentettek. Az alpakák (hosszú, selymes szőrű dél-amerikai lámafajta) körében évek óta gondot okozott a különböző fertőző betegségek következtében kialakult magas elhullási arány. Az oltások és az antibiotikumokkal végzett kezelés nem adott megbízható eredményt. A grapefruitmag-kivonattal végzett kísérlet, melyet dr. Guillermo Calderon, a limai San Marcos Egyetem (Peru) immunológus professzora végzett, végül megoldotta a problémát. Ezeknek a kedves – a legpuhább és legfinomabb gyapjúfajtákat adó – állatoknak az elhullási aránya 50%-ról 2%-ra csökkent.

A halak is hasznot húzhatnak a grapefruitmag-kivonat különleges tulajdonságaiból. Dr. Garlos Román zoológus Chilében a kivonatot a lazacok nevelésére szolgáló tavak oxigént fogyasztó algabetegsége elleni szerként tesztelte. Miközben a tavakat algamentesítette, a halaknál semmiféle toxikus hatást sem tapasztalt. Ellenkezőleg! A grapefruitmag-kivonat alacsony koncentrációban a halak egészségére is előnyös hatású.

Azok az emberek, akik a grapefruitmag-kivonat kedvező hatását magukon már megtapasztalták, háziállataikon is kipróbálják. Állattartók számoltak be arról, hogy végre egészséges alternatívát találtak a szokásos mesterséges féregűző szerekkel szemben.

Az állatok gombafertőzései ugyanúgy meggyógyultak, mint az ember esetében. A kellemetlen bolhák, kullancsok sem érzik többé jól magukat a grapefruitmag-kivonattal bepermetezett bundában. Az akváriumi halak is szerencsések, hogy az akvárium vize egyszerű és ártalmatlan úton algamentesíthető.

819
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]