A grapefruitmag kivonat jótékony hatása egyedi lenne?

864
HOZZÁSZÓLÁS:

Jelenleg minden arra utal, hogy ilyen sokrétű hatással rendelkező kivonat csak a grapefruitmagból állítható elő, egyetlen kivételtől eltekintve: minden jel arra mutat, hogy a keserű narancs magja (latinul: „Citrus aurantium amara”, „Citrus aurantium ssp. auran-tium” ill. Citrus vulgaris”, nevezik sevillai narancsnak, „bigarade”-nak vagy „pomeranze”-nak is) hasonló hatást mutathat.

Az eddigi eredmények szerint, a keserű narancs magjában található hatóanyagok intenzitása némely vonatkozásban legalább olyan hatékony mint azt a grépfrútmagok esetében tapasztalhattuk. Ha még nem tette volna, IDE KATTINTVA megismerkedhet a grépfrútmag-kivonatok általános jótékony hatásaival >>>

Azonban még alaposan meg kell vizsgálni, hogy a sevillai narancs emberi vagy állati alkalmazása ugyanolyan ártalmatlan-e, ill. milyen hígításban éri el az optimális hatást és tolerálhatóságot. Jelenleg a növényt nem is termesztik akkora területen, mint a grapefruitot, noha termései rendszerint sokkal több magot tartalmaznak. canstockphoto26498240

Növénytani jellemzők

A keserű narancs-fa, vagy -bokor eredetileg a Himalája déli vidékéről származik. 4-6 méteres magasságot érhet el. Manapság a leggyakrabban Indiában, Bangladesben és a Földközi-tenger vidékén, elsősorban Olaszországban és Spanyolországban fordul elő. Fehér, erős illatú virágaiból az aromaterápiában használt Neroli-olajat állítják elő.

A többnyire éretlen gyümölcsök héjából kipréselt olajat parfümkészítéshez („kölnivíz”) és élvezeti cikkek előállítására használják fel. Magát a keserű gyümölcsöt általában a Coitreau-likőr, sütemények és lekvárok készítéséhez dolgozzák fel. A fa leveleit is felhasználják, ezek a vegyipar számára szolgálnak alapanyagul.

Orvosi hatása évezredek óta ismert

A hagyományos kínai orvoslásban a gyümölcsöt „zhi shi”-nek nevezik és feltételezik róla, hogy a „esi” (életenergia) kiegyensúlyozásában játszik szerepet.
Gyógyító hatását az ókori görögök is ismerték.

A legrégebbi írásos emlék X. századi arab orvosoktól származik. A növény egy évszázaddal később került Európába. Ezt a gyümölcsöt a modern orvoslás is elfogadta.

1960 és 1980 közötti kutatások már főként a héj hatóanyagait vizsgálták. Többek között kimutatták, hogy a keserű narancs a koleszterinszintet csökkentheti, ill. segítheti szabályozását.

A felsoroltakból is jól kitűnik, hogy nem igazán szenteltek figyelmet a gyümölcs magjainak. Pedig jelenlegi ismereteink azt mutatják, hogy hatásspektruma a grapefruitmagéhoz nagymértékben hasonlítható: hatékony a kórokozó baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal szemben.

864
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]