A grépfrútmag-cseppek 7+1 jótékony hatása, külsőleg

869
HOZZÁSZÓLÁS:

A grapefruitmag-cseppek külsőleges alkalmazásával kapcsolatos alábbi javaslatok általános ismereteken, gyakorlati tapasztalatokon alapulnak >>>

1. Afták ellen: Az afták apró, kellemetlen és fájdalmas fekélyek a szájnyálkahártyán. Afta ellen szájüreget ajánlott naponta többször, egy pohár vízbe tett kb. 10 csepp grapefruitmag-kivonattal kiöblíteni/kimosni! Kiegészítésként az érintett helyeket egy evőkanál vízbe tett 2-3 csepp kivonattal, és vattapamacs segítségével célszerű még átitatni! grapefruitmag-07

2. Ajakherpesz / ajakhólyag (‘herpes simplex’) kezelésére : Az érintett területre vigyünk fel naponta 2-3-szor, 1 evőkanálnyi olajjal elkevert 4-6 cseppet! Lehetőleg éjszakára hagyjuk is az érintett területen. A kezelést a hólyagok gyógyulása után még néhány napig ajánlott folytatni!

3. Akné ellen: Kb. 5 csepp grapefmitmag-kivonatot tegyünk megnedvesített kezünkre, és a nedves bőrfelületre alaposan dörzsöljük be! Kis ideig hagyjuk rajta, hogy gyulladásgátló hatása érezhető legyen, majd jól mossuk le! Ügyeljünk arra, hogy a grépfrútmag kivonata ne kerüljön a szembe!

4. Bőrgyulladásra (‘dermatitis’): Először is, az érintett felületet nem szabad szappannal lemosni: Fürdés, zuhanyozás, vagy mosakodás után kb. 4 evőkanál ligetszépeolajból, valamint 10 csepp kivonatból készült eleggyel naponta 2-3-szor dörzsöljük be! Az valószínűsíthetően bekövetkező javulás esetén a kezelést a tünetek teljes megszűnéséig célszerű folytatni.

5. Bőrgombásodásra: Pár csepp grapefruitmag-kivonatot vigyünk fel kevés vízzel  hígítva, naponta 2-szer az érintett területre! Panaszmentesség esetén is, még legalább 10 napig érdemes alkalmazni! A fertőzésveszély miatt, a fehérnemű öblítését is végezhetjük a grépfrútmag-cseppek vizes oldatával…

6. Csalánkiütésre: Kb. 4 evőkanálnyi olajjal elkevert, 10 csepp kivonattal kenjük be a viszkető részt!

7. Ekcéma kezelésére: 4 evőkanálnyi olaj és 5-10 csepp grapefruitmag-kivonat elegyével naponta 2-4-szer kenjük be az ekcémás bőrrészt!

7+1. Hajkorpa ellen: Hajmosásnál, kb. 10-15 cseppet adjunk hozzá a szokásos mennyiségű samponhoz. Keverjük el, majd mintegy két percig hagyjuk fent a fejbőrön, és folyamatosan masszírozzuk bele! Ezt a hajkezelést először hetente 2-3-szor, később 1-szer ajánlott elvégezni!  Ügyeljünk arra, hogy a kivonat ne kerüljön a szembe! Amennyiben mégis megtörténik, bő vízzel azonnal mossuk ki! A kezelést a megelőzés érdekében, kb. kéthetente is elvégezhetjük.

869
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Bíró Ivett szerint:

    Csak ajánlani tudom a grapefruit magot. Kúraszerűen szoktam fogyasztani vízben vagy teába csepegtetve. Az ekcémámra is jó hatással van és nem is voltam megfázva évek óta.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]