Alkalmazza a grapefruitmag-kivonatot az állattartásban

916
HOZZÁSZÓLÁS:

A fertőtlenítő grépfrútmag-kivonatok felhasználása olyannyira széleskörűnek mondható, hograpefruitmag-02gy a háztartás, vagy éppen a növényápolás mellett az állattartásban is segítségünkre lehet!

Baktérium, vírus, élősködők, vagy gomba által okozott betegségek az állattenyésztésben, a háziállatoknál: A kezeléshez szükséges kivonatot a takarmányba kell keverni, vagy az ivóvízhez hozzáadni.

A folyékony grapefruitmag-kivonat és a por alakú grapefruitmag-kivonat terápiásán egyaránt hatékony.
Akut fertőzés esetén szükségessé válhat a dózis megemelése. Grapefruitmag-kivonatot tartalmazó késztermékeknél mindig figyelembe kell venni a csomagoláson feltüntetett tudnivalókat is.

Istállók higiéniája: Marhaistállókban a grapefruitmag-kivonat mind az istálló általános fertőtlenítésére, mind istállójárványok elterjedésének megelőzésére hatékonyan alkalmazható. E célra kb. 0.2%-os vizes oldatot kell készíteni és szétpermetezni, vagy az istállóajtóknál kialakított sekély fertőtlenítő árokba is önthető, melyen az állatoknak keresztül kell menniük ahhoz, hogy az istállóba jussanak.

Tyúkok, kanárimadarak stb. élősködők okozta belsőleges megbetegedéseinél a grapefruitmag-kivonatot az ivóvízhez lehet adni.

Mastitis (emlőmirigy, tőgygyulladás) ellen: Ez a betegség rendkívül gyakran fordul elő tejelő teheneknél, és komoly következményei lehetnek. Vagy kisebb sérüléseken keresztül bejutó baktériumok, vagy a tejjáratok eldugulása okozza, ha a tejmirigyek egy ideig nem ürülnek ki teljesen. A grapefruitmag-kivonattal kitűnő eredményeket sikerült elérni már korábban is. Egyidejűleg egy evőkanálnyi olajba tett kb. 8 csepp kivonatból készült keverékkel lehet külsőleges borogatást vagy bedörzsölést végezni. Az elegyhez néhány csepp ecet is adható, ez a kombináció is eredményesnek bizonyult.

Rühesség állatoknál: A bőrön megtelepedő apró ‘scabies-atkák’ okozzák, következménye erősen viszkető ekcéma, kelések és nehezen gyógyuló sebek. A grapefruitmag-kivonatot kb. 10 rész olajjal el kell keverni és az eleggyel egy héten át az állat egész testét nagyon alaposan, finoman be kell dörzsölni, különösen a bőr-redők alatt. Ha érzékenységi reakciók jelentkeznek, a kivonatot erősebben kell hígítani.

Sántítás baktérium okozta gyulladás miatt (panaritium): A kivonat alkalmazása előtt a lovak patkóját lehetőleg el kell távolítani. A kivonatot nagy adagban, fele-fele arányban hígítva, esetleg hígítás nélkül kell felvinni, vagy az érintett részeket megfelelő töménységű oldatba mártani.

916
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]