Ezért tökéletes kórokozó-ellenes szer a grapefruitmag-kivonat

820
HOZZÁSZÓLÁS:

„Megtaláltuk a csaknem tökéletes kórokozó-ellenes szert?” Ezt a kérdést az ismert amerikai orvos és előadó, a legendás woodstock-i (New York) dr. Allan Sachs tette fel, miután 1990 januárjában részt vett a dr. Harich által vezetett klinikai kutatásban.grapefruit5

Tapasztalatai és hírneve alapján őt kérték fel arra, hogy a grapefruitmag-kivonat hatását számos ismert gyógyszerrel összehasonlítva ítélje meg. Kollégáival együtt összeállította az ideális kórokozó-ellenes szerek listáját, hogy a kivonat hatását összehasonlíthassa. Meglepetésére a grapefruitmag-kivonat minden egyes feltételt teljesített.

A tökéletes kórokozó-ellenes szer ismérvei

  1. Az ideális kórokozó-ellenes szer lehetőleg széles hatásspektrumú, mivel betegség során a pontos kórokozó, ill. a kórokozók csoportja ritkán mondható meg teljes biztonsággal. – Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a grapefruitmag-kivonat csaknem 800 baktérium, számos vírus, kb. 100 gombatörzs, valamint nagyszámú egysejtű parazita esetében hatásos. Egyetlen más ismert mikrobaellenes szer sem ilyen sokoldalú.
  2. Hatása kifejezett és erőteljes. – A grapefruitmag-kivonat kórokozó-ellenes aktivitását átlagosan 1000-szeres hígításnál veszti el. Ez egy pohár vízhez adott 8 cseppet (termékenként) jelent. A grapefruitmag-kivonat egyéb szerekkel összevetve is kitűnő eredményeket mutat. Hatását 1989/90-ben egy nemzetközi kutatócsoport 770 baktérium-törzsön és 93 gombatörzsön vizsgálta és összehasonlította 30 hatásos antibiotikummal és 18 antimikotikummal (gombaellenes szer). Ennek során a grapefruitmag-kivonat mindegyik vizsgált szerrel egyenértékűnek bizonyult. Hasonló eredményekről számolt be az észak-karolinai Great Smokies Laboratory, Ashville, a székletanalízis   vezető   centruma,    ahol a grapefruitmag-kivonatot a legkülönbözőbb csírakultúrákon rutinszerűen vizsgálták együtt egyéb természetes és kémiai úton előállított antibiotikumokkal. A grapefruitmag-kivonat teszteredményei e vizsgálatok során is abszolút kiemelkedőek voltak.
  3. Az ideális kórokozó-ellenes szernek semmiféle toxikus hatása nincs. A tudományos kutatás szerint a mérgezés határértéke pl. 80 kg feletti ember esetében a normál dózis (10-12 csepp) 4000-szerese. Ez azt jelenti, hogy elméletileg mintegy 1,3 liter grapefruitmag-kivonatot kellene inni, hogy extrém mérgezés alakuljon ki.
  1. Az ideális kórokozó-ellenes szernek az immunrendszerre nincs gyengítő hatása. – Ez a kritérium többé-kevésbé teljesül. Valójában a grapefruitmag-kivonatot a legkülönfélébb immunrendszert gyengítő betegségekben sikerrel alkalmazták, mivel széles spektrumú antimikrobás hatása az immunrendszert roppant mértékben tehermentesíti.
  2. A hasznos baktériumflórát nem befolyásolja. – Az első kutatások arra utalnak, hogy a grapefruitmag-kivonat szokásos adagolásban a káros bélbaktériumokra gyakorolt gátló hatása ellenére sem érinti a fontos Lactobacteriumokat és számukat csak elhanyagolható mértékben csökkenti. Ezen túlmenően bizonyos, hogy a hasznos bélflóra az élesztőgombák és egyéb kórokozók elpusztítása után sokkal jobban fejlődhet.
  3. Az ideális kórokozó-ellenes szer természetes eredetű, mivel a szintetikus kemikáliák a szervezetre előre nem látható rövid idejű és hosszan tartó mellékhatásokat gyakorolhatnak. – A grapefruit minden része a természet ajándéka. A kivonatot a magból és a gyümölcshús membránjából állítják elő és így ezt a kritériumot máris teljesíti.
  4. Az ideális kórokozó-ellenes szer hipoallergén. A forgalmazott antibiotikumokra viszont sok ember allergiás. A grapefruitmag-kivonat alkalmazásakor a legtöbb orvos semmiféle allergiás reakciót nem tudott megállapítani. Dr. Allan Sachs azonban utal arra, hogy az emberek 3-5%-a a citrus-félékre allergiás és ezért a grapefruitmag-kivonatra érzékenyen reagálhat. Ezeket az embereket először alacsony dózisokkal kell kezelni, és a folyékony formával szemben a valamivel kisebb savtartalmú por alakú kivonatot kell előnyben részesíteni.

Két további pont a kedvezőbb költségeket és a kielégítő tudományos kutatást nevezte meg. A grapefruitmag-kivonat vonatkozásában ez a két pont is megfelelően teljesül.

820
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]