Grapefruitmag-kivonat víztisztításra? Igen!

766
HOZZÁSZÓLÁS:

A grapefruitmag-kivonat ígéretes alkalmazási lehetőséget kínál a vezetékes ivóvíz felhasználásában. Sok országban, városban és községben egészséges, költségtakarékos és modern eljárások alapján működő víztisztító berendezéseket használnak.grapefruitmag6

Ma már tudjuk, hogy az ezekben felhasznált klór miatt nem zárható ki az utólagos egészségkárosodás, így például a klórozott víz károsíthatja az érzékeny bélflórát. Ráadásul a különböző kórokozó mikroorganizmusok, mint amilyen pl. a Qiardia lamblia, klórral szemben rezisztenssé váltak.

A grapefruitmag kitűnő víztisztító

1994-ben Knud Dencker-Jensen dán kutatót bízták meg azzal, hogy Thaiföldön fejlesztési segélyprogram keretében az ivóvíz ellátás biológiai kezelésével kapcsolatos gyakorlati koncepciót alakítson ki. Ennek során a legnagyobb sikerrel a grapefruitmag-kivonatot alkalmazta.

Két egymástól független vizsgálatban, amelyeket a mikrobiológus John R. Carson és az Armodillo Környezetvédelmi Szolgálat (USA) végzett, bebizonyosodott, hogy a grapefruitmag-kivonat szennyvízkezelésre is kiválóan alkalmas.

1 millió liter vízhez mintegy 350 liter grapefruitmag-kivonat hozzáadása elég volt ahhoz, hogy a fekális Coli-baktériumok száma tartósan 1/100 ml alá csökkenjen, miközben hivatalosan a 200/100 ml értéket fogadják el. Amennyiben a hatékonysághoz a szer ártalmatlanságát is hozzávesszük, akkor a szennyvízvezetékek kezeléséhez máris egy ideális környezetbarát szerrel rendelkezünk.

Dél-Amerikában már hosszú ideje alkalmazzák sikeresen a grapefruitmag-kivonatot a klór helyettesítésére olyan nyilvános uszodákban és fürdőkben, ahol a kivonat által okozott enyhe zavarosodásnak nincs jelentősége.

Ha a víz abszolút tisztaságát meg akarjuk tartani, akkor a klórnak csak egy részét szabad grapefruitmag-kivonattal helyettesíteni. A grapefruit magában rejtőző csodának köszönhetően ma már sok privát fürdő- és uszodatulajdonos is élvezi otthonában a klórmentes és szagtalan fürdőzést.

Végezetül már csak a gyors, biológiai úton történő lebomlást kell megemlíteni. Az USA-ban 5 éven át végzett kísérletekről – amelyekben a talaj fölött különböző mértékű hígításokat permeteztek szét – írt tanulmány bizonyítja, hogy a grapefruitmag-kivonat 1-8 nap után teljesen lebomlik. Ennek alapján a kivonatot az USA-ban nem tekintik környezetet károsító szernek.

766
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]