Hasznos tippek a grapefruitmag-kivonat belsőleges alkalmazásához

839
HOZZÁSZÓLÁS:

A következőkben néhány jó tanácsot olvashat a grapefruitmag-kivonat belsőleges alkalmazásához.vitaminok-grapefruit

Tippek a grapefruitmag-kivonat belsőleges használatához

Általában a tünetek megszűnéséig naponta 2-3-szor 3-15 csepp kivonatot egy pohár vízben elkeverve vagy ennek megfelelő számú kapszulát vagy tablettát veszünk be. (A csomagolás többnyire tartalmazza, hogy egy kapszulának vagy egy tablettának hány csepp felel meg.)

A cseppeket glicerinben oldották és ezért a vízzel alaposan össze kell keverni. Ha túl keserű, akkor a kivonatot egy pohár gyümölcslével is bevehetjük. A kapszulában található porból a keserűanyagot részben kivonták. Ez teszi gyermekek számára is fogyaszthatóvá. A kapszulák nyithatóak és ezáltal tartalmuk vízzel összekeverhető. Azonban a por kevésbé hatásos, mint a cseppek. Ez esetleg összefügg a keserűanyagok azon tulajdonságával, hogy fokozzák a gyomorsav- és enzimképződést.

A kezelést tanácsos kisebb dózissal kezdeni és azt lassan emelni. Ennek több oka van. A legfontosabb ok az úgynevezett „pusztulási” reakció. Ha baktériumok, gombák vagy egyéb kórokozók pusztulnak el, akkor olyan toxinok válnak szabaddá, amelyek enyhe rosszullétet vagy fáradtságot okozhatnak.

Tapasztalatunk szerint az ilyen típusú reakció azonban többnyire csak a grapefruitmag-kivonattal való első kezeléseknél jelentkezik vagy akkor, ha a kezelések között nagyobb időközök vannak. Nyilvánvaló, hogy az első kezelés alkalmával az akut betegség kórokozóin kívül a szervezetben észrevétlenül megtelepedett nagyszámú egyéb patogén mikroorganizmust is eltávolítunk.

Általában javasolt, hogy ilyen reakció jelentkezésekor a dózist csökkentsük, tartsuk alacsonyan és nagyon lassan emeljük. Ezen túlmenően nagyon fontos, hogy a veséken keresztül zajló méregtelenítés segítése érdekében nagy mennyiségű szénsavmentes vizet igyunk. A vízcsapból vett klóros vizet először 30 perces fedő nélküli forralás mellett „klórmentesíteni” kell.

Az emberek 3-5%-a a citrusfélékre allergiásán reagál és így a grapefruitmag-kivonattal szemben is nagyobb szenzibilitást mutatnak. Aki allergiás a citrusfélékre, az a kezelést egy pohár vízbe tett egy csepp kivonattal kezdje és az adagot a reakciótól függően lassan emelje. Kevesebb savat tartalmazó, por alakú grapefruitmag-kivonat bevételével is megpróbálkozhat.

Megállapították, hogy érzékeny gyomrú személyek esetenként enyhe védekező reakciót mutathatnak. Ilyenkor csökkentsük a kivonat mennyiségét és étkezés után vegyük be azt. A gyomor az új szerhez többnyire gyorsan hozzászokik, és később étkezéstől függetlenül is bevehető. Azonban ilyen esetben is célszerű a kezelést kis számú cséppel kezdeni és a cseppszámot lassan emelni.

Grapefruitmag-kivonat ismételt bevételekor a kezelést többnyire 6-8 cseppel kezdjük. Azonban minden adagolási mód csak általános irányelv, amelyektől egyes esetekben el lehet térni. A csomagolásban mellékelt leírás adatait mindig figyelembe kell venni.

A kutatók úgy vélik, hogy modern világunkban az emberek több mint 90%-ának már nem érintetlen a természetes bélflórája. Elsősorban bélpanaszok illetve a grapefruitmag-kivonat tartós szedése esetén szükséges a normális bélflóra helyreállításának elősegítése. Ezért rendszeresen igyunk meg egy pohár, egy rész természetes joghurtból és két rész meleg vízből álló elegyet étkezések között, amely ilyen esetben csodát tehet.

Fontos megemlíteni, hogy komoly vagy tartós betegség esetén orvoshoz vagy gyógyító tevékenységet folytató szakemberhez kell fordulni. Van rá remény, hogy a grapefruitmag-kivonat egyre több betegség esetén jelent választási lehetőséget, vagyis szakavatott kezelés mellett egyre nagyobb számú betegség gyógyítható természetes módon.

839
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]