Hogyan alkalmazható a grapefruitmag-kivonat szájbetegségek esetén?

767
HOZZÁSZÓLÁS:

Az alábbiakban ajánlásokat olvashat a grapefruitmag-kivonat száj területén való alkalmazásához. Azonban minden esetben vegye figyelembe az adott terméken olvasható utasításokat.

Hogyan alkalmazza a grapefruitmag-kivonatot?szajfekely1

A száj és ajkak fertőtlenítését rendszerint 1 liter vízhez adott 20 csepp oldatban kb. 20 percig végezzük. Ezután alaposan lemossuk.

Antiszeptikus szájöblítés

A grapefruitmag-kivonat erős antiszeptikus hatással rendelkező ideális, természetes szájöblítő szer. A károsító baktériumokat és csírákat eliminálja, azok újraképződését gátolja. Egy pohár vízbe 5 csepp kivonatot cseppentve naponta 3-szor alaposan gargarizáljunk. Az öblítés tartós friss leheletet biztosít.

Afták a szájnyálkahártyán

Az afták a száj nyálkahártyáján található fájdalmas fekélyek. A szájat naponta többször egy pohár vízhez adott 10 csepp grapefruitmag-kivonattal öblítsük ki. Kiegészítésként az aftákat pálcikára csavart vatta segítségével egy evőkanál vízbe tett 2 csepp extraktummal készült oldattal ecseteljük be.

Fekélyes szájgyulladás (stomatitis ulcerosa)

Egy pohár langyos vízhez adott és összekevert kb. 10 csepp grapefruitmag-kivonattal a szájat naponta többször kiöblítjük, valamint gargarizálunk. A grapefruitmag-kivonat egyidejűleg gondoskodik az egészséges fogínyről és a friss lélegzetről.

Szájpenész (a szájüreg gombás fertőzése)

A szájpenész a szájban fehéres lepedék formájában látható és a Candida albicans élesztőgomba okozza. A kezeléshez naponta 3-szor egy pohár vízbe kb. 5-10 csepp grapefruitmag-kivonatot teszünk és a szájat alaposan kiöblítjük. Gyermekeknek a kevésbé keserű por javasolt. Ehhez egy kapszulát felnyitunk és a por felét egy pohár vízben elkeverjük. Amennyiben szükséges, ízjavítás céljára kevés gyümölcslevet adunk hozzá. A gomba leginkább cuclikon és cumisüvegek cumiján fordul elő és így állandó újrafertőzést okozhat.

Szájszag

Szájszagot a szájban előforduló baktériumok, fogromlás vagy az emésztőtraktus alsó részén zajló erjedés okozza.

A szájat naponta többször egy pohár vízbe tett néhány csepp grapefruitmag-kivonattal kiöblítjük és gargarizálunk. Szükség esetén belsőleg is alkalmazható.

Száraz ajkak

Néhány csepp grapefruitmag-kivonatot egy evőkanál olajjal hígítunk és az ajkakat naponta többször bekenjük. A grapefruitmag-fogkrém ugyanúgy használható. Ez kiegészítésként kalendulaolajat és glicerint is tartalmaz. Ezzel közvetlenül az ajkakat kell bekenni. Grapefruitmag-kenőcs is használható.

Az ajkak leégése / napfény okozta erős bőrgyulladás

Fertőzések megelőzésére az ajkakra naponta kétszer néhány csepp grapefruitmag-kivonatból és egy evőkanál olajból készült keveréket viszünk fel.

Ajakherpesz (herpes slmplex)

A szervezetben észrevétlenül meglévő herpeszvírusok aktiválódása következtében az ajkakon hólyagok jelennek meg. Naponta 2-3-szor néhány csepp grapefruitmag-kivonatot egy evőkanál olajjal összekeverve ujjheggyel vagy pálcikára csavart vattával kell az érintett helyekre felvinni. A készítményt éjszakára is az ajkakon kell hagyni. A kezelést a hólyagok kiújulása esetén újra meg kell ismételni.

767
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]