Így használja a grapefruitmag-kivonatot bőrsérülések és bőrbetegségek kezelésére

786
HOZZÁSZÓLÁS:

A grapefruitmag-kivonat nagyon hatásosnak bizonyult a bőrsérülések – égés, kisebb sebek – sürgősségi ellátásában. A kivonat utazás, sport, munka vagy háztartási tevékenység soregesi-serulesek-01án előforduló baleseteknél gyógyító, antiszeptikus hatása miatt általánosan alkalmazható.

A grapefruitmag-kivonat kis hátizsákból, elsősegélynyújtó dobozból vagy egészségügyi táskából és a házi- vagy üzemi patikából sem hiányozhat.

Kisebb vágott vagy karmolt sebek, horzsolások

A grapefruitmag-kivonat minden kisebb sérülést és égést antiszeptikusan ellát. Erre a célra leginkább alkalmas a grapefruitmagot tartalmazó bőrspray, amelyet esetenként ,,elsősegélynyújtó spray”-nek is neveznek. Ha nincs kéznél, akkor néhány csepp kivonatot vízzel hígítunk és óvatosan a sebre tesszük.

Kisebb égések

Grapefruitmag-kivonatot tartalmazó kenőcsöt vagy bőr-spray-t használunk. Sohasem a hígítatlan kivonatot tesszük az érintett felületre.

Bőrkiütések

Nem specifikus bőrkiütéseknél először meg kell próbálni kideríteni az okot. Ha ez nem is lehetséges, jó lehetőséget kínál a grapefruitmag-kivonat. A kivonat 10 cseppjét olajjal elegyítjük és a bőrre tesszük. A kész kenőcsöket, valamint a bőrspray-t ugyancsak használhatjuk. Naponta 2-3-szor használjuk és megfigyeljük a hatást. Ha javulás jelentkezik, akkor a kezelést addig kell folytatni, amíg a tünetek meg nem szűnnek.

Bőrgyulladás (dermatitis)

Mosakodásnál nem szabad szappant használni. Mosdást követően az érintett bőrterületeket 10 csepp kivonat és evőkanálnyi ligetszépe- vagy borágóolaj keverékével bedörzsöljük. Lehet grapefruitmag-kivonatot tartalmazó hidratáló kenőcsöt is használni.

Pikkelysömör (psoriasis)

10 csepp kivonatot evőkanálnyi ligetszépe- vagy borágóolajhoz adunk és az érintett bőrterületeket naponta 2-szer bekenjük. A reakciót megfigyeljük és javulás esetén tovább használjuk.

Övsömör

Alkalmazása a pikkelysömörnél leírtak szerint történik.

Ekcéma

Száraz ekcéma esetén 10 csepp grapefruitmag-kivonatot egy evőkanálnyi olajjal összekeverünk és a bőrre felvisszük. Grapefruitmag-kivonatot tartalmazó oldatok vagy kenőcsök hasonlóan jól használhatók. Ha az érintett helyek nagyon kicsik, akkor egy csepp kivonatot közvetlenül is fel lehet vinni. Nedvedző ekcémák esetén grapefruitmag-kivonatot tartalmazó hintőport kell használni. A kivonat ekcémák esetén rendkívül jól bevált.

Csalánkiütés

A grapefruitmag-kivonattal kapcsolatban csalánkiütésnél is jók a tapasztalatok. A szokásos hígítást – egy evőkanálnyi olajba 10 csepp kivonat – visszük fel a viszkető bőrterületekre. Bőrspray ugyanolyan jól használható.

Rovarcsípések

A grapefruitmag-kivonatot hígítás nélkül használjuk, érzékeny bőr esetén kevés vízzel vagy olajjal elegyítjük.

Lábszárfekély

Steril kötszert 30 csepp grapefruitmag-kivonat és evőkanálnyi felforralt víz keverékével átitatunk és az érintett területre tesszük. A kötést gyakran cseréljük.

Szemölcsök

A szemölcsök eltávolítása türelmet kíván, azonban a grapefruitmag-kivonat sok esetben nagyon hatásosnak bizonyult. A szemölcsre rendszerint naponta 2-szer néhány csepp hígítatlan kivonatot teszünk.

Bőrgombák

A gombás bőrbetegségek gyógyítása nagyon hosszadalmas lehet, azonban a
kitűnő gombaölő hatásának köszönhetően a különböző gombás bőrbetegségeknél nagyon jól bevált.
Használatához a kivonatot kevés glicerinnel vagy olajjal kell elkeverni és az érintett helyen elkenni. Lehetőség szerint naponta kétszer használjuk. A kezelést a tünetek megszűnése után még egy ideig folytatni kell, mivel a bőrgombák gyakran nem pusztulnak el teljesen és kiújulhatnak. A bőrt levegőztetni és napoztatni kell.

786
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]