Ismerje meg a grapefruitmag-kivonat felhasználási lehetőségeit a testápolásban

794
HOZZÁSZÓLÁS:

Repedezett ajak

A nagyon száraz ajak könnyen berepedhet, amely az ott előforduló baktériumok miatt nehezen gyógyul. Kb. egy evőkanál olajba négy csepp grapefruitmag-kivonatot keverve, az ajkakat naponta többször be kell kenni.

Intim helyek

Néhány csepp grapefruitmag-kivonatot tegyünk a mosdóvízbe vagy nedves mosdókesztyűre. A kivonatot hígítás nélkül soha nem szabad használni a hüvely, vagy a nemi szervek területén, mivel túl erős irritációt okozhat.

Korpa a fejbőrön

A korpa nagyon gyakran a fejbőr gombafertőzésére vezethető vissza. A szokásos mennyiségű samponba kb. 5-10 csepp grapefruitmag-kivonatot kell keverni és mintegy 2 percig a hajba és a fejbőrbe masszírozni. Ezt a kezelést először hetente kétszer, később egyszer kell megismételni. A korpásodás megszűnése után a kezelést a megelőzés érdekében kb. kéthetente el kell végezni. (Figyelem: a kivonat nem kerülhet a szembe!)

Lábizzadás

10 csepp grapefruitmag-kivonatot kell 4 evőkanálnyi olajjal elkeverni. Az érintett helyeket ezzel kell reggel és este bedörzsölni. Lábfürdőt is lehet végezni: egy mosdótálnyi vízbe kell 50 csepp kivonatot tenni és a lábat néhány percig benne áztatni – azután alaposan szárazra törölni. Gyakran kell harisnyát cserélni és az öblítővízbe néhány csepp grapefruitmag-kivonatot kell tenni.

Lábszag

Egy csésze vízbe kb. 15-20 csepp grapefruitmag-kivonatot kell tenni, permetező flakonba önteni és jól összerázni. Ezt a keveréket kell a lábujjak közé permetezni. Néhány cseppet a megnedvesített bőrbe is lehet dörzsölni.

Mitesszer

A kivonat jó fertőtlenítőszer mitesszer eltávolítása után, vagy a bőr egyéb tisztátlansága esetén.

Nedves borotválkozás

Fertőtlenítő előkezelésként a borotvahabba néhány csepp grapefruitmag-kivonatot kell keverni, vagy egy csepp kivonatot közvetlenül a pengére kell cseppenteni. így az esetleges sérülések fertőtlenítése azonnal megtörténik. Néhány cseppet a borotvavízbe is lehet keverni.

Pattanás

A nedves tenyéren 3-5 csepp kivonatot kell eloszlatni és az előzetesen megnedvesített bőrbe dörzsölni, pár percig hagyni hatni, majd jól le kell mosni. (A kivonat nem kerülhet a szembe!)

Szájszag

Egy pohár vízbe kevert 3-9 csepp grapefruitmag-kivonattal (érzékenységtől függően) a száj- és garatüreget naponta többször alaposan ki kell öblíteni.

794
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]