Ismerje meg a grapefruitmag-kivonat tartósító és fertőtlenítő képességeit

826
HOZZÁSZÓLÁS:

Közép- és Dél-Amerikában, ahol a nagyon meleg hőmérséklet miatt a mezőgazdasági termékeket a penészgombák és baktériumok gyorsan tönkreteszik, a grapefruitmag-kivonat hamar elterjedt, mint penész- és rothadásgátló szer.grapefruit6

Hogyan alkalmazható a grapefruitmag-kivonat tartósításra és fertőtlenítésre?

Gabona, gyümölcs és zöldség esetében éppen úgy alkalmazzák, mint hal és hús fertőtlenítésére illetve eltartására. Egy vizsgálat bebizonyította a grapefruitmag-kivonat, mint konzerválószer hatékonyságát: a gyümölcs és zöldség eltarthatóságát 3-4-szeresére növelte. A kivonatot a dániai biotermelők a burgonya, hagyma és sárgarépa kártevői elleni védekezésre használják.

A kivonat sokoldalú, csíraölő hatását bizonyító, szerfölött pozitív eredményekre a kozmetikai ipar is felfigyelt. Pontosan egy természetes eredetű, nem mérgező, szagtalan konzerválószer volt az, amit sok gyártó már régóta keresett, készítményeiknél nem kívántak mesterséges konzerváló-szereket alkalmazni.

A hagyományos kemikáliák gyakran toxikusak és ráadásul néhány gyógynövény hatását is csökkenthetik. Ezzel szemben a grapefruitmag-kivonat e termékek eltarthatóságát nemcsak bámulatosan növeli, hanem még sok gyógynövény-készítmény aktivitását is erősíti.

Ezen túlmenően a grapefruitmag-kivonat, mint ártalmatlan fertőtlenítőszer sok háztartásba bevonult, és különösen a gyermekes családok üdvözölték örömmel. Néhány cseppet adva a különféle háztartási tisztítókhoz, mosogató- és mosószerekhez, a környezet csíramentes lesz.

A grapefruitmag-kivonat csíraölő hatását az USA-ban sok kórházban is kamatoztatják, ahol elsősorban ágynemű- és szőnyegtisztításra használják – amelyek a baktériumok, gombák és egyéb patogén mikroorganizmusok legkedveltebb tartózkodási helyei.

Jerry Skidmore, a Florida Hospitál (USA) mosodájának menedzsere és vegytisztító szakembere, a következőt írta: „30 éves mosodai tapasztalatom van és csak most, a grapefruitmag-kivonat alkalmazása óta vagyok nyugodt és biztos abban, hogy kórházunk betegei és azok, akiknek mi szállítunk, az ágyneművel terjeszthető baktérium-és gombafertőzésekkel szemben teljes védelmet élveznek. Ágyneműinkben a kórházakban mindig megtalálható különböző baktériumok ellenére sok órával a használatba vétel után sem lehetett semmiféle ártalmas és patogén organizmust kimutatni.”

A grapefruitmag-kivonatot nagyobb koncentrációkban műtők, valamint orvosi eszközök, például inhaláló-készülékek sterilezéséhez és fertőtlenítéséhez is használják.

Sok kórházban jelentős probléma az is, hogy egyre több kórokozó rezisztens a szokásos fertőtlenítőszerekkel szemben. A grapefruitmag-kivonat ilyen esetben is hatásos és teljesen ártalmatlan alternatívát nyújt.

826
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]