Mi mindenre jó a grapefruitmag kivonata a háztartásban?

973
HOZZÁSZÓLÁS:

A grapefruitmag cseppek alkalmazhatósága és felhasználhatósága ki túlzással nem ismeGrapefruitr határokat. A kivonat “jó szolgálatot” tehet a háztartásban is. Tegyünk egy próbát bátran! >>>

Élelmiszerek fertőtlenítése –  Egy liter vízbe kb. 20 csepp grapefruitmag-kivonatot kell keverni és néhány percre beletenni a zöldséget, gyümölcsöt, salátát, halat, kagylót, rákokat, vagy a húst. Segít a nemkívánatos élősködők, csírák és penészgombák elpusztításában.

Élelmiszerek tartósítása – Hasonlóan mint a fertőtlenítésnél, 1l vízbe, 20 cseppnyi kivonatot kell keverni és néhány percre megáztatni benne az élelmiszert, akár a halat, vagy a húst is. Hatásos a nemkívánatos csírákkal, parazitákkal és penészgombákkal szemben.

Fehérnemű tisztítása – Ágynemű, fehérnemű, zokni stb. fertőtlenítésére az utolsó öblítővízhez kb. 20 csepp grapefruitmag-kivonatot kell hozzáadni.

Háztartási tisztítószer – A grapefruitmag-kivonat erős baktériumellenes és gombaölő hatásának köszönhetően ideális kiegészítője csaknem mindegyik biológiai háztartási tisztítószernek. Egy liter vízhez általában elég 10-20 csepp kivonat.

Légfrissítés – A grapefruitmag-kivonat hígított formában nagyon jó levegő fertőtlenítésére is, amely például célszerűen alkalmazható kórtermekben, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok ellen. Erre a célra fél liter vízbe kb. 40 csepp kivonatot kell elkeverni, pumpás üvegbe tölteni, jól összerázni és azután szétpermetezni.

Akvárium fertőtlenítése – A grapefruitmag-kivonat ahogy fentebb említettük, alkalmas a csírák elszaporodásának megakadályozására, de az algásodás megelőzésére is. Nagyjából literenként 5-10 csepp javasolt. A műveletet néhány havonta meg kell ismételni, mivel adott körülmények között a kivonat hatása idővel csökkenhet.

Padlótisztítás – Padlófertőtlenítéshez egy vödör vízhez kb. 30-50 csepp grapefruitmag-kivonatot kell tenni.

Penészesedés ellen a lakásban – Falakon, fán, tapétán vagy szőnyegen ⇒ Mivel ezek a felületek jó táptalajai a penésznek, a kivonatnak lehetőleg sokáig kell hatásosnak maradnia, ezért ilyen esetben nagyobb koncentrációt kell alkalmazni. Literenkénti 30 csepp kivonattal érdemes permetezni.

973
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. 2016.12.30.

    […] Egy korábbi cikkben taglaltuk a kiváló fertőtlenítő, antibakteriális hatású grépfrútmag kivonatok felhasználhatóságát. Ezúttal ötleteket adunk Önnek, hogyan ápolhatja a cseppekkel otthona szoba vagy kerti növényeit. […]

  2. 2017.02.25.

    […] grépfrútmag-kivonatok felhasználása olyannyira széleskörűnek mondható, hogy a háztartás, vagy éppen a növényápolás mellett az állattartásban is segítségünkre […]

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]