Védje otthona növényeit grépfrútmag-cseppekkel!

950
HOZZÁSZÓLÁS:

Egy korábbi cikkben taglaltuk a kiváló fertőtlenítő, antibakteriális hatású grépfrútmag kivgrapefruitmag-01onatok felhasználhatóságát. Ezúttal ötleteket adunk Önnek, hogyan ápolhatja a cseppekkel otthona szoba vagy kerti növényeit.

A levelek tisztítása – A különböző fertőzések ellen ajánlott a vízben elkevert cseppekkel lemosni, bepermetezni a növények levelét.

Cserepes növények Ha a szobanövények földje penészesedésre hajlamos, akkor a földet egy pohár vízből és 10 csepp kivonatból készített eleggyel javasolt bepermetezni.

Fertőzés penészgombával és rothadást előidéző kórokozókkal – A különböző próbálkozások sokat ígérő eredményeket mutattak. A kezelésre leginkább permetezés alkalmas, ehhez előzőleg a kivonatot hígítani kell. A koncentrációt a betegség jellegéhez és súlyosságához kell igazítani. Azt tanácsoljuk, hogy keressék a biokertészetek és biotermesztők számára előállított készítményeket és ezeket használják. Alkalmazás és adagolás a termékleírás szerint.

Tápoldatban tartott növények – esetenként hajlamosak rothadásra, vagy penészesedésre. A grapefruitmag-kivonat alkalmazása ezt megakadályozza. A szükséges mennyiség 1 liter vízre számolva kb. 5 csepp, amit előzőleg jól el kell keverni.

Pajzstetvek ellen tegyünk egy próbát! – Fél liter langyos vízbe kb. 30 csepp grapefruitmag-kivonatot kell tenni, jól elkeverni vagy összerázni, és az érintett növényi részeket két egymást követő napon alaposan be kell permetezni. Ezt a műveletet két hét múlva egyszer még meg kell ismételni.

Vetőmagcsávázás – Miért ne?
Végeztek már kísérleteket, amelyek a vetőmagok gombás fertőzésével és rothadásával szemben jó hatást mutatnak. Az egyik ilyen kísérlet alatt a nedves csávázás során a vetőmagra vízzel vagy tejjel hígított grapefruitmag-kivonatot permeteztek, de kipróbálták már a keverődobban végzett száraz csávázást is grapefruitmag-kivonatból készült porral.

950
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. 2017.02.25.

    […] felhasználása olyannyira széleskörűnek mondható, hogy a háztartás, vagy éppen a növényápolás mellett az állattartásban is segítségünkre […]

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]